Kätkö; paikka joka kannattaa löytää

Aleksis Kiven kadulla Helsingin Kalliossa sijaitsee Kätkö; paikka joka kannattaa löytää. Kävelin kylmässä talvisäässä viime viikolla puotiin pikkuserkkuni Julian kanssa, jolle Kätkö on jo tuttu ennestään. Ovesta sisään astuessa vastaan tuli ihana korvapuustien tuoksu ja suuren työpöydän takaa hymyilevä kultaseppä ja Kätkön omistaja Hanna Rainio kysäisee: Laitanko kahvit tulemaan?

I never say no to coffee ja kahvin poristessa takahuoneessa aloin tarkastella ympäristöäni. Oven suussa ihastelin näyteikkunassa kimaltelevia sormuksia ja riipuksia, seinustalla olevaa ruskeaa hyllykköä, jossa valmiiden mallistojen sormukset ovat esillä sekä seinillä roikkuvia kauniita riipuksia. Huoneen toisen puolen täyttää korupaja ja tila on täynnä mielenkiintoisia kapineita ja vipuja, joita automaattisesti haluaisi mennä veivaamaan. Massiivisten puisten työpöytien ääressä istuu Hanna sekä pari kultaseppää vuokrapaikoilla, joten täällä pääsee tutustumaan kultasepän työhön ihan livenä.

ikkuna
Koruja ikkunassa.
tilanne
Tunnelmaa puodista.

Korvapuustia mussuttaessa kyselin Hannalta Kätkön synnystä.

Miten kiinnostus kultasepän hommiin heräsi?
– Kiinnostus koruihin syntyi kierrätyskorupajan kautta ja pian kulta ja hopea vei sydämen. Kätkö perustettiin 2015 ja ovet paja/puotiin avattiin elokuussa 2015. Tilaustöitä on paljon ja on upeaa, että asiakkaita on tullut jopa Ylitorniosta ja Lontoosta asti.

Millaisista materiaaleista korut valmistetaan?
– Kätkössä valmistetaan eettisisiä ja ekologisia koruja, jotka voi valita valmiista mallistosta tai teettää oman mielen mukaan. Käytän materiaaleina Reilun kaupan kultaa sekä kierrätettyä hopeaa.

Miten päädyit avamaan puodin juuri Kallioon?
– Tää on sellainen matalan kynnyksen paikka ja Kallio sopii omaan mielen maisemaan.

Kerro jotain sun koruista
– Jokaisella korulla on oma nimi ja tarina, jotka on syntynyt vähän vahingossa. On myös hienoa, että tekemäni Metsän tytär– sormus pääsi vuoden kaunein sormus 2016 finalistien joukkoon.

Onko sulla joku lempparikoru?
– Reilun kaupan keltakultasormus Hehku. Se on todella kaunis ja hohtaa valossa upeasti.

hehku
Reilun kaupan keltakulta-sormus Hehku on Hannan suosikki.
hanna
Hanna töissä pöydän ääressä.
kortit
Papellian kortit telineessä.

Kahvittelujen lomassa Hanna asettelee mun eli Papellian kortteja puiseen rustiikkiseen telineeseen ja voin vain hymyillä, koska ne sopii puodin mummola-metsä-industrial-ympäristöön erinomaisesti. Tää on ihana paikka, onneksi olkoon Helsinki!

 

Kätkö paja&puoti

Aleksis Kiven katu 38
00510, Helsinki
Avoinna ti-pe 12-18, la 11-15

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *